Kado van Jo en Mo

Welkom nieuwe collega

Een hartelijk welkom voor een nieuwe collega

Een goede start kun je maar één keer maken!

Je hebt het zelf vast ook ooit gevoeld: wanneer je bij een nieuw bedrijf start, voel je een flinke dosis gezonde spanning. Je bent benieuwd naar de collega’s met wie je te maken krijgt en de taken die door jou vervuld moeten worden. Om ervoor te zorgen dat een nieuwe collega die spanningen gauw kan laten gaan en zich onderdeel voelt van de groep, zorg je voor een hartelijk welkom. Dat kan op verschillende manieren.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Een nieuwe collega bereidt zich tot in de puntjes voor op zijn of haar eerste werkdag. Het is belangrijk om te tonen dat het team dat andersom ook doet. Vertel je medewerkers dus dat er een nieuwe collega begint, hoe hij of zij heet en welke functie deze gaat vervullen. Zeker directe collega’s en de manager moeten op de hoogte zijn. Een hartelijk welkom betekent verder ook een werkplek die al in orde is gemaakt.

Een zorgvuldige introductie voor de nieuwe collega

Op een eerste werkdag komt er veel op je nieuwe collega af. Nieuwe gezichten, bedrijfsinformatie, toegangscodes en werkwijzen: het is vaak lang niet allemaal in één keer te onthouden. Het is daarom raadzaam om een collega aan te wijzen die hem of haar die dag(en) wegwijs maakt en alles over het bedrijf vertelt. Een handboek kan daarbij helpen. Overigens zijn niet alleen de geschreven, maar ook de ongeschreven regels, zoals manieren van aanspreken, van belang.

 

Een welkomstpresentje voor de nieuwe collega

Wil je je nieuwe collega extra hartelijk verwelkomen? Denk dan ook eens na over een klein cadeautje.

Een welkomstpresentje geeft iemand het gevoel in een warm bad terecht te komen. Dit hoeft geen groot cadeau te zijn. Een reep chocola of een koffiebeker doen vaak al genoeg. Overigens zijn presentjes zo nu en dan ook een goede manier om medewerkers gemotiveerd te houden die al langer in dienst zijn.

A6Ansichtkaart_kaartje_kaartjesturen_greetz_hallmark_kaartje2go_post_brievenbuspost_giftsbygötts_thefriendlycolleague_welcometotheteam gelukskoekje_geluk_gefeliciteerd_speciaalvoorjou_verjaardag_bloemen_bloemenperpost_bloemetje_veldbloemen_zaaien_nikoniko_giftsbygött's_growyourfortunecookie studiostationery_totallydoable_hardcover_spiraalboek_giftsbygotts