Kado van Jo en Mo

Hoe inspireer je medewerkers?

Hoe inspireer je medewerkers?

Zonder gemotiveerde en geïnspireerde medewerkers zal je bedrijf op een gegeven moment vastlopen. Inspiratie is iets wat medewerkers niet enkel zelf moeten vinden. Ook jij als ondernemer of leidinggevende draagt daar je steentje flink in bij. Zo is goed werkgeverschap dus erg belangrijk. Dit betekent dat je medewerkers motiveert, je je aan de regels omtrent arbeidsrecht houdt en iedereen gelijk behandelt. Maar er zijn nog meer manieren om medewerkers te inspireren.

Een persoonlijke benadering

Onderzoek na onderzoek wijst uit dat medewerkers gelukkiger en productiever zijn wanneer hun leidinggevende inziet welke bijdrage zij aan het draaiende houden van een bedrijf leveren. Alhoewel we allemaal denken dat salaris het belangrijkst is, is dat feitelijk niet waar. Door je medewerkers niet als pionnen, maar als echte personen te benaderen en ze regelmatig een oprecht compliment te geven, zorg je voor inspiratie. Inspiratie kan namelijk pas bestaan als iemand echt zin heeft in zijn werk.

Het stimuleren van betrokkenheid

De gemiddelde medewerker vindt het prettig om te weten wat er in een bedrijf gebeurt en welke toekomstplannen er zijn uitgestippeld. Sterker nog, daar is men vaak zelfs graag actief bij betrokken. Om je medewerkers te inspireren, moet je ze dus ook de mogelijkheid geven hun stem te laten horen. Dit geldt voor medewerkers van alle lagen. Behalve het faciliteren van betrokkenheid bij het bedrijf is ook transparantie vanuit het bedrijf zelf een absolute voorwaarde.

Je medewerkers helpen stappen vooruit te zetten

Van nature willen mensen dingen leren. Dat verklaart dan ook waarom vrijwel niemand er genoegen mee neemt om van het begin tot het eind van zijn loopbaan dezelfde functie te vervullen. Na verloop van tijd treedt er verveling op, wat de motivatie van je medewerkers alles behalve goed doet. Voor jou als leidinggevende is het belangrijk om de persoonlijke ontwikkeling van je medewerkers te faciliteren. Ontplooiing stimuleert inspiratie én creativiteit.

A6Ansichtkaart_kaartje_kaartjesturen_greetz_hallmark_kaartje2go_post_brievenbuspost_giftsbygötts_thefriendlycolleague_kudostoyou A6Ansichtkaart_kaartje_kaartjesturen_greetz_hallmark_kaartje2go_post_brievenbuspost_giftsbygötts_thefriendlycolleague_thankyou_goingthextramile A6Ansichtkaart_kaartje_kaartjesturen_greetz_hallmark_kaartje2go_post_brievenbuspost_giftsbygötts_thefriendlycolleague_thankyou_fantasticjob