Kado van Jo en Mo

Hoe geef je aandacht aan medewerkers?

Hoe geef je aandacht aan medewerkers?

Wist je dat waardering en persoonlijke aandacht van een leidinggevende voor veel medewerkers belangrijker is dan een salarisverhoging? De behoefte aan erkenning en waardering is mens eigen, in welke setting dan ook. Wie het gevoel heeft dat zijn leidinggevende oprechte interesse toont, is bereid dat stapje extra te zetten. Zo kun je ook het beste uit je medewerkers halen. Maar hoe geef je ze precies de aandacht die ze nodig hebben en verdienen?

Spreken is goud

Een van de belangrijkste dingen is het regelmatig met je medewerkers spreken. Alhoewel je ze misschien af en toe al een compliment geeft, is meer diepgang met enige regelmaat nodig. Plan een dergelijk gesprek zo nodig in. Tijdens dat gesprek is het belangrijk dat je als leidinggevende de luisterende rol aanneemt. Zo krijgt een medewerker het gevoel gehoord te worden en worden er allicht ook zaken besproken die in het belang van de onderneming zijn. Als je hier een structureler karakter aan wilt geven, is het verstandig om in een vaste frequentie bila gesprekken te voeren. Daarin bespreek je zowel zakelijke als persoonlijke onderwerpen.

Teamactiviteiten

Je medewerkers wat extra individuele aandacht geven, dat doe je middels het voeren van goede gesprekken. Maar wil je iedereen in het zonnetje zetten? Organiseer dan eens een activiteit. Dit kan een borrel zijn, maar ook een spelactiviteit of iets dergelijks. Zo leren jij en je medewerkers elkaar ook echt als persoon kennen. Iets wat we uiteindelijk allemaal willen: als persoon in plaats van enkel als medewerker worden gezien. Bovendien faciliteren dergelijke activiteiten ook goede gesprekken onderling.

Een klein presentje

Wat je tot slot nog zou kunnen doen om je medewerkers wat meer aandacht te geven, is ze zo nu en dan een presentje te sturen. Wees niet bang dat je hiervoor diep in de buidel moet tasten; aan veel kleine pakketten is slechts een klein prijskaartje verbonden. Denk bijvoorbeeld aan een koffie- of theepakket, dat in de meeste gevallen zelfs als brievenbuspakketje kan worden gestuurd in het geval je het niet persoonlijk kunt overhandigen.

notitieboek_bila_gesprek_1op1gesprek_werkoverleg_GÖTT's_Giftsbygött's A6Ansichtkaart_kaartje_kaartjesturen_greetz_hallmark_kaartje2go_post_brievenbuspost_giftsbygötts_thefriendlycolleague_thankyou_goingthextramile