Kado van Jo en Mo

Een belastingvrij cadeau voor je personeel

Een belastingvrij cadeau voor je personeel

Ben je ondernemer, dan weet je ongetwijfeld dat veel zaken die je medewerkers ontvangen als loon worden aangemerkt. Behalve het feitelijke loon zelf zijn dat alle andere vergoedingen en verstrekkingen. Deze regelgeving is dus ook van invloed wanneer je je personeel een presentje wilt geven. Bijvoorbeeld omdat er iemand jarig is, ziek is, of omdat het team of bedrijf een mijlpaal heeft bereikt. In sommige gevallen kunnen deze presentjes belastingvrij worden gegeven.

Voorwaarden rondom een belastingvrij cadeau

Een bloemetje bij ziekte en een cadeautje voor iemands verjaardag. Dit zijn voorbeelden van cadeaus die niet aan een dienstbetrekking zijn gerelateerd, maar uit een persoonlijke relatie voortvloeien. Tegenwoordig mogen deze belastingvrij worden gegeven. Daar is wel een aantal voorwaarden aan verbonden. Zo mogen de cadeaus voor je personeel geen geldbedrag of waardebon betreffen, maar moeten deze in natura worden gegeven. Inclusief BTW mag de waarde van het cadeau de €25,- niet overschrijden.

Cadeaus met symbolische waarde

Een van de soorten cadeaus die voldoen aan de bestaande regelgeving, zijn de cadeaus met een symbolische waarde. Denkt u bijvoorbeeld aan een pen met inscriptie wanneer een van uw medewerkers een bepaald aantal jaar bij u in dienst is. Geeft u een duur cadeau, dan zal deze waarschijnlijk toch belast worden. Wanneer u twijfelt en alles netjes volgens de regels wilt doen, kunt u altijd informatie bij de Belastingdienst inwinnen.

Een geschenkpakket

Andere cadeaus die aan de geldende regels voldoen, zijn de geschenkpakketten. Deze bestaan in allerlei soorten en maten en hebben vaak een bepaald thema. Denkt u bijvoorbeeld aan Kerstmis of Pasen, maar ook Koningsdag en barbecues. Kleinere geschenkpakketten kunnen zelfs als brievenbuspakketje worden verstuurd. Vaak kiest men voor bijvoorbeeld een koffie- of theepakket wanneer men op zoek is naar een kleine, persoonlijke attentie. Een dergelijke inhoud valt bij iedereen wel in de smaak.

thebrecompany_teabrewer_brewer_tea_thee_mix_probeerverpakking_organic_natural_biologisch_giftsbygotts_fruitthee coffeebrewer_thebrewcompany_worldsofcoffee_koffiereis_koffie_zuidamerika_afrika_versekoffie_reiskoffie_koffieonderweg_giftsbygött's_mannencadeau