Kado van Jo en Mo

Briefpapier, ideetjes om het met plezier te gebruiken

Briefpapier is niet alleen handig voor zakelijk gebruik, maar ook voor persoonlijk gebruik. Het kan een leuke en creatieve manier zijn om je persoonlijkheid uit te drukken en je berichten persoonlijker te maken. Hieronder wat ideetjes voor het met plezier gebruiken van briefpapier.

  1. Papier: De papier keuze is heel belangrijk, het geeft namelijk de uitstraling mee die jij wilt bereiken. Je kunt kiezen uit verschillende soorten papier, zoals gekleurd papier, glanzend papier, mat papier en met watermerken. Het gewicht van het papier en de textuur kunnen ook een impact hebben op de uitstraling en het gevoel van het briefpapier. Zo is papier van Italiaanse makelij vaak steviger en mooier afgewerkt, waar dan ook een ander prijskaartje aan hangt.
  2. Ontwerp: Het ontwerp is een belangrijk element bij het personaliseren van je briefpapier. Het kan variëren van eenvoudig tot uitgebreid, afhankelijk van je persoonlijke stijl en voorkeur. Het ontwerp kan omvatten: kleur, patronen, illustraties, foto’s en je naam of initialen. Dit kun je doen door het zelf te ontwerpen, in een programma als Canva, maar je kunt ook papier uitzoeken wat helemaal bij jouw stijl past. Zorg er wel voor dat het ontwerp past bij het type correspondentie dat je verstuurt.
  3. Enveloppen: Vergeet de enveloppen niet,  omdat het een geheel moet vormen met het briefpapier. Gebruik dus geen saaie witte envelop als je prachtig papier hebt uitgekozen. De envelop is immers het eerste wat de ontvanger ziet. Kies een envelop die qua kleuren en ontwerp past bij je briefpapier.
  4. Schrijfbenodigdheden: Het gebruik van passende schrijfbenodigdheden maakt het gebruik van briefpapier compleet. Kies bijvoorbeeld een pen of potlood in een kleur die past bij het ontwerp van het briefpapier. Bedenk ook goed of het papier niet wordt doorgedrukt, dus stem het schrijfgerei af op de dikte van het papier.
  5. Versieren: Om je briefpapier nog meer op te leuken, kun je losgaan met het versieren bijvoorbeeld met stickers of washitape. Stempels zijn ook weer helemaal hot en verkrijgbaar in allerlei vormen en teksten. Je kunt er ook één met je naam gebruiken, jouw eigen handtekening! Ook een idee als je alleen lege vellen in huis hebt, maar versieringen maak je er makkelijk gaaf briefpapier van.

Kortom, briefpapier is een leuke en creatieve manier om je persoonlijkheid uit te drukken en je berichten persoonlijker te maken. Zorg voor een passend ontwerp, de juiste papiersoort, bijpassende enveloppen en schrijfbenodigdheden en digitale sjablonen om je correspondentie stijlvol te verzenden.

kartos_italie_italiaanspapier_papierset_kaartjes_10x13_envelopjes_toscane_giftsbygötts_lavanda briefpapier_papier_enveloppen_briefpapierset_eenbriefsturen_giftsbygotts_bloemen